Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Šljuka, JK Plav, Krk, 23-25.06.2017.

Prije tri tjedna održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Šljuka u organizaciji JK Plav iz Krka.

Tijekom tri dana odjedreno je ukupno 7 plovova, uglavnom po vrlo slabom vjetru. Tek je uoči zadnjeg plova posljednjega dana regate nakratko zapuhalo jače jugo, koje je potrajalo upravo toliko da se odjedri regata. Na kopno su se ipak svi vraćali u teglju.

Natjecalo se 11 posada, osam posada iz Hrvatske i tri talijanske posade. Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojila je posada Rochelli-Semec (ITA), drugo mjesto Grego-Grego (CRO), a treće mjesto pripalo je posadi Jerčić-Prosinečki (CRO) iz JK Split. Naslov Nacionalnog prvaka osvojili su Grego-Grego (CRO), drugo mjesto u nacionalnom poretku posada Jerčić-Prosinečki (CRO), a treće je pripalo još jednoj posadi JK Split, Marinović-Puljiz (CRO). Tako su u Split dvije posade donijele čak tri nagrade. Ovom prilikom spomenut ćemo da je većina hrvatskih posada i dalje s Kvarnera, dok u Splitu postoje tek tri šljuke. Nadamo se da će iduća regata koja se održava 19-20.08. u organizaciji JK Split privući interes novih posada u i da ćemo uspjeti ojačati interes domaćih jedriličara za klasu.

Događanja vezana uz klasu u Hrvatskoj možete pratiti na Facebook stranici Snipe Cro, a pozivamo vas i na druženje povodom Splitove regate šljuka u kolovozu!

Link na Facebook stranicu Snipe Cro: Facebook - Snipe Cro

Link na event: Facebook - Splitova regata šljuka 2017