Svjetsko Prvenstvo klase Laser Radial u Japanu

Izvještaj trenera Ante Ćesića:

Odrađeno je ukupno 11 plovova, 5 u kvalifikacijama i 6 u finalu. Regata je bila psihički jako zahtjevna, svaki dan smo bili po 6 h na moru a jedan dan čak i 9 h. Jedrili smo uglavnom po laganom i srednjem vjetru s kopna, osim petog dana regate kada smo imali 20-ak čvorova. Elena je jako dobro odjedrila regatu i iz dana u dan sve više napredovala, osim zadnjeg dana gdje je napravila dva malo lošija ulaza, to ćemo pripisati pritisku vezanom za kvalifikacije za OI.

20. mjesto je njen najbolji rezultat na svjetskim prvenstvima u karijeri.

Anđela je imala nesreću da joj je nakon drugog dana, preko noći netko napravio rupu u brodu, vjerojatno ju je netko sa kolicima od broda udario. Rupu nije vidjela te je 3. dan tri plova jedrila sa 30 litara mora u brodu. Nažalost nikakav redres nismo mogli tražiti.

Ostvaren je glavni cilj, a to je izbaranje međunarodne norme za OI Tokyo 2020 i to kao prva od 10 nacija koje su oborile normu na ovom SP.

Moramo pohvaliti organizatore regate na vrhunskoj organizaciji. Domaćini su se potrudili da nam ništa ne nedostaje, imali smo svaki dan nekoliko autobusa koji su nas vozili do kluba i nazad, nakon mora svaki dan hrana i piće, puno volontera koji su dodavali kolica, čistili more od trave, itd.

 

WhatsApp Image 2019-07-25 at 06.20.04.jpeg