OGLAS REGATE

71. SPLITOVA REGATA KRSTAŠA
SPLIT-JELSA-SPLIT
21.-23. LIPNJA 2024.

SADRŽAJ

1. ORGANIZATOR POKROVITELJI MANIFESTACIJE

Jedriličarski klub “SPLIT”
Turistička zajednica općine Jelsa
Splitsko-dalmatinska županij

2. PRAVILA

  • Pravila jedriličarskih natjecanja (Regatna pravila-RP/World Sailing – RRS 2021-2024);
  • Posebni propisi sigurnosti za odobalne regate 4. kategorije; IMS pravila;
  • Oglas regate;
  • Upute za jedrenje;
  • Obavijesti RO i organizatora koje će biti oglašene najmanje dva sata prije starta regate. Obavijesti mogu mijenjati Upute za regatu;
  • RP 51. pomični balast neće se primjenjivati;
  • Pravilo RP 47 nadopunjuje se sljedećom rečenicom: “Međutim, slučajno odbacivanje elastičnih ili gumenih traka kada se postavlja jedro neće se smatrati prekršajem pravila 47.”
  • Prijavljeni kormilar mora upravljati jedrilicom dok se natječe osim u slučaju hitnosti;

3. REKLAMIRANJE

Primjenjivat će se WS Kodeks reklamiranja. Po zahtjevu organizatora jedrilice su dužne na prvih 20% duljine trupa postaviti reklamu sponzora, a u mirovanju na pramčanom letu vihoriti zastavu sponzora dodijeljenu od organizatora.

 

4. PRAVO SUDJELOVANJA

Imaju sve jedrilice jednotrupci dulje od 6,5 m preko svega (LOA). Za tri ili više jedrilica istog tipa može se formirati poseban razred unutar skupine. Ne mogu sudjelovati jedrilice s ugrađenim trapezima, daskama za izbacivanje i platformama koje nisu sastavni dio trupa krstaša. Plovila koja se natječu moraju imati valjanu vinjetu izdanu od HJS-a, a kormilar i članovi posade moraju biti verificirani pri HJS- u.

5. PRIJAVE

Prijave se mogu izvršiti putem obrasca na web stranici regate: https://jk-split.hr/splitova-regata-krstasa/ najkasnije do ponedjeljka 17. lipnja 2024. u 12:00 sati.

Zbog ograničenog broja vezova u luci Jelsa broj prijava se ograničava na maksimalno 35 jedrilica po principu redoslijeda prijava i uplaćenih pristojbi.

6. REGISTRACIJA

Sve jedrilice moraju se preko svog predstavnika registrirati i potpisati prijavu u regatnom uredu, koji će se nalaziti u uredu tajništva Jedriličarskog kluba Split, od 17-19 sati u četvrtak 20. lipnja 2024. godine.

7. UPUTE ZA JEDRENJE

Upute za jedrenje biti će dostupne online, na web stranici regate https://jk-split.hr/splitova-regata-krstasa/

8. PRISTOJBA ZA REGATU [NP]

Za sve jedrilice pristojba iznosi 25 Eura po brodu, te 25 Eura po članu posade (Klupski krstaši su izuzeti od plaćanja pristojbe po brodu).

Pristojba se mora uplatiti na račun kluba: HR7924070001100379532 s naznakom: “Startnina 71. SRK ime broda – broj članova posade”, najkasnije do ponedjeljka 17. lipnja 2024. do 12:00 sati.

Zakašnjele prijave uz uplatu uvećane pristojbe po brodu (30 Eura) + po osobi (40 €) mogu se poslati zaključno do 20.6.2024. ukoliko bude prijavljeno manje od maksimalnih 35 brodova.

Pristojba uključuje nastup na regati, vezove za brodove u petak i subotu u Jelsi, majicu za kormilara, dvije večere (petak u restoranu Me & Mrs Jones u Jelsi i u nedjelju u JK Split).

Neobavezni program u subotu (posjet muzeju u Pitvama i posjet vinarijama uz degustaciju) plaća se dodatno uz obaveznu prijavu najkasnije u četvrtak 20.06. prilikom potpisa prijave u regatnom uredu. [NP]

9. KURSEVI JEDRENJA

  • Prva etapa: Split – Jelsa (obavezan prolaz u Splitskim vratima)

  • Druga etapa: Jelsa – Split (obavezan prolaz u Splitskim vratima) Duljina svake etape je 30.22 NM. Obje etape boduju se za ukupni plasman.

10. PROGRAM [NP]

ČETVRTAK,

20.06.2024.

17:00 - 19:00 h

Registracija natjecatelja- Ured tajništva JK Split

PETAK, 21.06.2024.

10:00 h

Start PRVE ETAPE na ruti Split - Jelsa

20:00 h

Večera za sudionike u Restoranu "Me&Mrs Jones"

SUBOTA, 22.06.2024.

10:00 h

Razlged Vinogradarske kolekcije u Pitvama (3k

udaljenost, plan je ići šetnjom do Pitvi). Maksmilano je moguće 2 grupe po 20 osoba,a minimalno jedna grupa od 8 osoba. Ulaznica se plaća po povlaštenoj cijeni 5 EUR na ulasku u Muzej. Posjet se odvija uz vođenje.

NEDJELJA, 23.06.2024.

9:00 h

Start DRUGE ETAPE na ruti Jelsa - Split

19:30 h

Večera za sudionike, proglašenje rezultata i podjela nagrada u Jedriličarskom klubu Split

Organizator zadržava pravo izmjene programa, kurseva i formata natjecanja.

Sve obavijesti će biti objavljene na web stranici regate: https://jk-split.hr/splitova-regata-krstasa

Natjecatelji su dužni informirati se putem službene web stranice regate.

11. RAZVRSTAVANJE JEDRILICA [NP]

edrilice će biti razvrstane u grupe prema duljini preko svega (LOA). Organizator može izvršiti pripajanje pojedinih grupa u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih jedrilica, ili razvrstati jedrilice u dodatne skupine prema veličini i karakteristikama plovila, što ne može biti razlog za protest. Startna lista sa podjelom u grupe biti će objavljena prije starta regate. Konačna podjelu na skupine i podskupine unutar razreda OPEN objaviti će se po zaključenju i potvrdi prijava prema diskrecionoj odluci RO. Službeni prigovori i zahtjevi za ispravak plasmana s obzirom na raspored po skupinama ili podskupinama nisu mogući što mijenja RP 62.1

Inicijalna podjela na podskupine u razredu OPEN :

SKUPINA

LOA (m) od

LOA (m) do

1

Iznad 13,01


2

10,97

13,50

3

9,97

10,96

4

9,31

9,96

5

8,01

9,30

6

6,50

8,00

Minimalni broj jedrilica potreban da bi se formirala skupina je tri (3), osim u iznimnim slučajevima. Jedrilice za koje neće biti mogućnosti formirati skupinu razvrstati će se u prvu slijedeću veću ili manju skupinu, u ovisnosti o broju jedrilica u tim skupinama.

11.1. The courses to be sailed will be windward-leeward with windward offset marks and leeward gates.

12. VEZ

Sudionicima regate osiguran je besplatni vez u luci Jelsa.

13. NAGRADE

Nagradit će se tri (3) prvoplasirane jedrilice u svakoj skupini (bodovno), te podskupinama (bodovno).

POSEBNE NAGRADE:

PRELAZNI PEHAR TZ OPĆINE JELSA u slučaju zajedničkog starta dodijeliti će se jedrilici koja u realnom jedrenom vremenu pobjedi u 1. etapi na dočeku u Jelsi. U slučaju odvojenih startova prijelazni pehar dodijeliti će se najbržoj jedrilici koja odjedri dulju rutu.

NAJBRŽI KRSTAŠ 71. SPLITOVE REGATE KRSTAŠA: Jedrilica s ukupno najkraćim jedrenim vremenom iz svih valjanih etapa

14. MEDIJSKA PRAVA

Natjecatelji, vlasnici jedrilica i njihovi gosti daju Organizatoru sva prava korištenja fotografija i video zapisa osoba i jedrilica tijekom regate u medijima, uključujući reklame, press materijale za bilo koje druge promidžbene aktivnosti ili press obavijesti.

15. ODGOVORNOST

Svaka jedrilica i svi natjecatelji sudjeluju u regati na vlastitu odgovornost. Organizator otklanja svaku odgovornost za moguće štete ili nezgode natjecatelja, jedrilica ili trećih osoba prije, za vrijeme i poslije regate. Preporuča se osigurati jedrilice i ljude protiv svih rizika za vrijeme trajanja regate uključivši one prema trećim osobama.

16. DODATNE INFORMACIJE

Putem e-maila na: raceoffice@jk-split.hr

Facebook stranica Splitove regate krstaša: https://www.facebook.com/splitovaregata

Web stranica regate: https://jk-split.hr/splitova-regata-krstasa